วันพุธที่ 17 เมษายน พ.ศ. 2556

อาหารไทย

  อาหารไทย  

Thai Food









ประเภทแกง
hot Thai curry with chicken/beef/pork แกงเผ็ดไก่/เนื้อ/หมู
rich and spicy, Muslim-style curry with chicken/beef and potatoes แกงมัสมันไก่/เนื้อ
mild, Indian-style curry with chicken แกงกะหรี่ไก่
hot and sour, fish and vegetable ragout แกงส้ม
'green' curry with fish/chicken/beef แกงเขียวหวานปลา/ไก่/เนื้อ
savory curry with chicken/beef แกงพะแนงไก่/เนื้อ
chicken curry with bamboo shoots แกงไก่หน่อไม้
catfish curry แกงปลาดุก

ประเภทต้ม

mild soup with vegetables and pork
แกงจืด

mild soup with vegetables, pork and bean curd
แกงจืดเต้าหู้

soup with chicken, galanga root and coconut
ต้มข่าไก่

prawn and lemon grass soup with mushrooms
ต้มยำกุ้ง

fish-ball soup
แกงจืดลูกชิ้น

rice soup with fish/chicken/shrimp
ข้าวต้มปลา/ไก่/กุ้ง



 

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น